Bel voor een afspraak:

Oisterwijk 013 528 34 46

Waalwijk 0416 74 00 01

Nuenen 040 741 00 08

Het fitte kind

Kinderfysiotherapie; Het fitte kind
Het fitte kind is een specialisatie binnen onze fysiotherapiepraktijk in Oisterwijk voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze specialisatie is geschikt voor kinderen met een aandoening/ beperking (oa overgewicht, longproblemen, diabetes, oncologie, reuma, motorische problemen, chronische vermoeidheid). Er wordt altijd gewerkt vanuit een individuele hulpvraag van het kind en ouders, die concreet gemaakt word door middel van verschillende testen (vragenlijsten en fitheidstesten). Van daaruit  stelt de fysiotherapeut een individueel en/ of groep fitheidsprogramma op.  Waarbij de fysiotherapeut rekening houdt met de aandoening/ beperking van het kind. De fysiotherapeut gaat in de praktijk in Oisterwijk met de kinderen aan de slag in de vorm van sport en spel. Dit kan variëren van een tot meerdere malen per week.

Samenwerking
De fysiotherapeut werkt waar nodig samen met een gedragstrainer/ coach en een voedingsconsulente die beide werkzaam zijn binnen fysiotherapiepraktijk van Sambeek Vorselaars. Daarnaast zal de fysiotherapeut nauwe contacten onderhouden met huisartsen en specialisten.

Vergoeding
Kinderen die onder de begeleiding van de fysiotherapeut komen sporten bij van Sambeek Vorselaars krijgen de eerste 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Veelal kan er een chronische machtiging verkregen worden, zodat alles vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Scholing fysiotherapeut
De fysiotherapeut, Joyce van Baardwijk-Rokven, die de kinderen begeleidt is uitgebreid geschoold en geaccrediteerd volgens de laatste ontwikkelingen. Zodat u bij fysiotherapiepraktijk van Sambeek Vorselaars in Oisterwijk de beste zorg voor uw kind kunt verwachten!

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur