Afspraak maken?

(013) 528 34 46
fysio@fysiotherapievansambeek.nl
ma t/m vr: 8.30 t/m 17.00 uur

Oncologie Fysiotherapie

‘Hulp bij herstel na zware behandeling bij kanker.’

Voor welke klachten

Heeft  u (zware) behandelingen tegen kanker ondergaan, of moet u ze nog ondergaan, denkt u vermoedelijk niet als eerste aan het op peil houden van uw conditie. Toch is het zinvol om hier over na te denken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel voordelen heeft om na of tijdens de behandeling tegen kanker uw kracht en conditie op peil te houden.

Wat houdt de specialisatie in

Oncologie fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De oncologie fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die u ervaart tijdens of na afloop van de medische behandeling van de verschillende vormen van kanker.

De oncologie fysiotherapeut werkt in verschillende fases van de ziekte. In de behandelfase richten we ons met name op het onderhouden van vaardigheden zoals kracht en conditie. In de herstelfase vooral op het opbouwen van de vaardigheden die verminderd of verloren zijn tijdens de behandelfase. In de palliatieve fase liggen de doelen op het behoud van de nog aanwezige vaardigheden en in de terminale fase zijn de doelen vooral gericht op het krijgen van zoveel mogelijk comfort als mogelijk is.

Opbouw behandeling

Onze therapeut zal de eerste sessie tijdens een vraaggesprek, eventueel aangevuld met uw verwijzing en of beeldvormend onderzoek van uw arts of specialist uw fysieke ongemakken in kaart brengen en dit vastleggen in een EPD*. Bij de intake proberen we in beeld te brengen wat de grootste problemen zijn en waar u de meeste hinder van ondervindt . Vervolgens gaan we samen aan de slag om aan deze doelen te werken. Hoe de behandelingen er inhoudelijk uitzien is voor iedereen verschillend. De ene patiënt komt maar een aantal keer en gaat met adviezen en tips zelf aan de slag. De andere komt gedurende een langere periode wekelijks om samen met de therapeut te oefenen.

Wij zijn door de zorgverzekeraars verplicht om uw gegevens vast te leggen in een elektronisch patiënten dossier. Uw gegevens worden met zorg en volgens de AVG verwerkt en zonder uw toestemming niet aan derden verstrekt.

Vergoeding en verwijzing

Oncologie fysiotherapie wordt beperkt vanuit de basisverzekering vergoed. Als u radiotherapie en/of een chirurgische behandeling heeft gehad voor  de oncologische aandoening is veelal sprake van een chronische indicatie volgens de ‘chronische lijst fysiotherapie’. In geval van chemotherapie zonder radiotherapie en/of chirurgische behandeling is er geen sprake van een chronische indicatie. In dat geval zal er contact moeten worden opgenomen met uw verzekeraar. Voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering heeft u een verwijzing nodig van de oncoloog. Komt u hier niet voor in aanmerking kun u ook zonder verwijzing bij Van Sambeek fysiotherapie terecht. U kunt met ons contact opnemen om meer informatie over de verwijzing te krijgen.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate van vergoeding hangt af van uw vorm van uw aanvullende verzekering. Wij kunnen u informeren over uw vergoeding. Neem voor specifieke informatie contact op met uw zorgverzekeraar, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Samenwerking

We werken natuurlijk nauw samen met alle specialistische therapeuten binnen onze praktijk. Daarnaast maken we gebruik van alle sportfaciliteiten en zwembaden in de sportcentra(Health City, Fit Factory, BasicFit) waarin we gesitueerd zijn. In Oisterwijk werken we samen met sportpark Den Donk, waar FYSIO-ABC en hydrotherapie wordt gegeven. Daarnaast  zijn we aangesloten bij diverse netwerken, zoals ClaudicatioNET/ Chronisch ZorgNET, ParkinsonNET, OncoNET, OrigGENE , beroepsverenigingen en werken we samen met artsen, tandartsen en specialisten (orthopeden, gynaecologen, kaakchirurgen) in de ziekenhuizen uit de omgeving.

Wie staat er voor u klaar bij van Sambeek Fysiotherapie

Samen helpen we u weer op weg na een zware behandeling van kanker.”

Van Sambeek Fysiotherapie; Gewoon de beste zorg

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.