Afspraak maken?

(013) 528 34 46
fysio@fysiotherapievansambeek.nl
ma t/m vr: 8.30 t/m 17.00 uur

Fysiotherapie

“Weer dingen doen die u wilt doen.”

Bij welke klachten

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dit kan inhouden: klachten aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Denk hierbij aan vermoeide of gespannen spieren, artrose, peesontstekingen en bandpijn. Maar ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid. Zoals o.a. de gevolgen van: Reumatische aandoeningen, COPD, beroerte, hartaandoening en Parkinson. Deze klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Fysiotherapie is een alles omvattend beroep waarbij op een wetenschappelijk onderbouwde manier en met de juiste expertise de klachten gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

Dankzij ons grote aanbod van specialisten die we in huis hebben: fysiotherapeuten, manueeltherapeuten, cesartherapeut, kinderfysiotherapeut, orofaciaaltherapeut, dry needling, sportfysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut, cesartherapeut, medical taping concept, hydrotherapie, medische fitness, hartrevalidatie, parkinson, COPD, neurorevalidatie en begeleiding op het gebeid van chronische klachten, kan uw fysiotherapeut u helpen in uw vraag, klacht of dagelijks leven door u als patiënt en persoon centraal te stellen.

Wat houdt fysiotherapie in

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij Van Sambeek Fysiotherapie werken we met fysiotherapeuten die naast de bachelor Fysiotherapie, allemaal opgeleid zijn voor 1 of meerdere specialisaties, zodat we iedere klacht kunnen behandelen. U kunt bij van Sambeek Fysiotherapie terecht voor de behandeling van uw klachten, maar ook ter preventie hiervan. 

Opbouw behandeling

Onze therapeut zal de eerste sessie tijdens een vraaggesprek, eventueel aangevuld met uw verwijzing en of beeldvormend onderzoek van uw arts of specialist uw fysieke ongemakken in kaart brengen en dit vastleggen in een EPD*. Bij de intake proberen we in beeld te brengen wat de grootste problemen zijn en waar u de meeste hinder van ondervindt . Vervolgens gaan we samen aan de slag om aan deze doelen te werken. Hoe de behandelingen er inhoudelijk uitzien is voor iedereen verschillend. De ene patiënt komt maar een aantal keer en gaat met adviezen en tips zelf aan de slag. De andere komt gedurende een langere periode wekelijks om samen met de therapeut te oefenen.

Wij zijn door de zorgverzekeraars verplicht om uw gegevens vast te leggen in een elektronisch patiënten dossier. Uw gegevens worden met zorg en volgens de AVG verwerkt en zonder uw toestemming niet aan derden verstrekt.

Vergoeding en verwijzing

Als u een verwijsbrief heeft van de neuroloog wordt de behandeling bij Van Sambeek fysiotherapie vergoed gedurende langere periode. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate van vergoeding hangt af van uw vorm van uw aanvullende verzekering. Wij kunnen u informeren over uw vergoeding. Neem voor specifieke informatie contact op met uw zorgverzekeraar, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor een behandeling van de meeste klachten heeft u bij Van Sambeek fysiotherapie geen verwijzing nodig. Dit wordt DTF genoemd, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Als u geopereerd bent, een chronische aandoening heeft die op de ‘chronische lijst fysiotherapie’ staat of als u een behandeling aan huis nodig heeft, dan stelt de zorgverzekeraar een verwijzing van uw arts of verwijzend specialist verplicht. U kunt met ons contact opnemen om meer informatie over de verwijzing te krijgen.

Samenwerking

We werken natuurlijk nauw samen met alle specialistische therapeuten binnen onze praktijk. Daarnaast maken we gebruik van alle sportfaciliteiten en zwembaden in de sportcentra(Health City, Fit Factory, BasicFit) waarin we gesitueerd zijn. In Oisterwijk werken we samen met sportpark Den Donk, waar FYSIO-ABC en hydrotherapie wordt gegeven. Daarnaast  zijn we aangesloten bij diverse netwerken, zoals ClaudicatioNET/ Chronisch ZorgNET, ParkinsonNET, met Parkinson verpleegkundigen in het ETZ en het regionale Parkinsonnetwerk, OncoNET, OrigGENE , beroepsverenigingen en werken we samen met artsen, tandartsen en specialisten (orthopeden, gynaecologen, kaakchirurgen) in de ziekenhuizen uit de omgeving.

Wie staat er voor u klaar bij van Sambeek Fysiotherapie

Samen zorgen we ervoor dat u de dingen weer kunt doen, die u graag wilt doen.”

Van Sambeek Fysiotherapie: Gewoon de beste zorg

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.