Afspraak maken?

(013) 528 34 46
fysio@fysiotherapievansambeek.nl
ma t/m vr: 8.30 t/m 17.00 uur

Manuele therapie

‘Vaak dé uitkomst bij rug, of nekklachten en uitstraling.’

Bij welke klachten

Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen.

Wat houdt de specialisatie in

Bewegingsbeperkingen in het dagelijks leven gaan vaak samen met pijn en met het slechter kunnen bewegen van bepaalde gewrichten. De lichaamshouding kan hierbij negatief beïnvloed worden. Daarnaast kunnen gewoontehoudingen een factor spelen bij het ontstaan van klachten. Het doel van manuele therapie kent dus meerdere dimensies: aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kan het verbeteren van de houding en de bewegingsfunctie van het lichaam als geheel. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Naast de specifieke technieken die door een manueel therapeut worden uitgevoerd, worden ook adviezen, instructies en oefeningen meegegeven. 

Opbouw behandeling

Onze therapeut zal de eerste sessie starten met een vraaggesprek om daar u fysieke klachten en uw beperkingen in het dagelijkse leven in kaart te brengen. Dit zullen we allemaal vastleggen in een EPD*. Naar aanleiding van dit eerste vraaggesprek wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. De bevindingen van het vraaggesprek en het lichamelijke onderzoek zorgen samen met uw hulpvraag voor een behandelplan wat met u besproken zal worden. 

Wij zijn door de zorgverzekeraars verplicht om uw gegevens vast te leggen in een elektronisch patiëntendossier. Uw gegevens worden met zorg en volgens de AVG verwerkt en zonder uw toestemming niet aan derden verstrekt.

Vergoeding en verwijzing

Als u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling bij Van Sambeek Fysiotherapie vergoed. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate van vergoeding hangt af van de vorm van uw aanvullende verzekering. Wij kunnen u informeren over uw vergoeding. Neem voor specifieke informatie contact op met uw zorgverzekeraar, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor een behandeling van de meeste klachten heeft u bij Van Sambeek Fysiotherapie geen verwijzing nodig. Dit wordt DTF genoemd, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Als u geopereerd bent, een chronische aandoening heeft die op de ‘chronische lijst fysiotherapie’ staat, of als u een behandeling aan huis nodig heeft, dan stelt de zorgverzekeraar een verwijzing van uw arts of verwijzend specialist verplicht. U kunt met ons contact opnemen om meer informatie over de verwijzing te krijgen

Samenwerking

We werken natuurlijk nauw samen met alle specialistische therapeuten binnen onze praktijk. Daarnaast maken we gebruik van alle sportfaciliteiten en zwembaden in de sportcentra(Health City, Fit Factory, BasicFit) waarin we gesitueerd zijn. In Oisterwijk werken we samen met sportpark Den Donk, waar FYSIO-ABC en hydrotherapie wordt gegeven. Daarnaast zijn we aangesloten bij diverse netwerken, zoals ClaudicatioNET/ Chronisch ZorgNET, OncoNet en ParkinsonNET en werken we samen met artsen, tandartsen en specialisten (longartsen, cardiologe, orthopeden, gynaecologen, kaakchirurgen, Centrum Bijzondere Tandheelkunde) in de ziekenhuizen uit de omgeving.

Download hier de informatie over Manuele therapie in de cervicale wervelkolom bij hoofdpijn of nekpijn van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

Wie staan er voor u klaar bij van Sambeek Fysiotherapie

Samen we ervoor dat u weer vrij kunt bewegen en opgelucht ademhalen.”

Van Sambeek Fysiotherapie; Gewoon de beste zorg

Mocht u nog hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.