Afspraak maken?

(013) 528 34 46
fysio@fysiotherapievansambeek.nl
ma t/m vr: 8.30 t/m 17.00 uur

(Top)sporttesten

‘Meten is weten hoe je scoort.’

Voor welke klachten

Voor sporters op ieder niveau bieden we bij fysiotherapie van Sambeek sporttesten aan om de conditie te meten en een gericht trainingsadvies te geven. Daarnaast kunnen we door het meten van verschillende aspecten binnen het fysiek functioneren risicofactoren voor een blessure in kaart brengen. We maken voor u een trainingsschema op maat met daarin de juiste opbouw van trainingsintensiteit, maar ook oefeningen die gericht zijn op het verkleinen van de kans op een blessure. Ook voor jonge sporters tussen de 12 en 18 jaar oud is er een specifiek testprotocol ontwikkeld om een beeld te krijgen van mogelijk aanwezige risicofactoren voor een blessure.

Wat houdt de specialisatie in

De fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers van onze praktijk zijn geschoold op het zo betrouwbaar mogelijk afnemen van de testen en het interpreteren van de resultaten. Het is mogelijk om een conditietest te doen, maar ook het testen van lenigheid, behendigheid en sprongkracht behoren tot de mogelijkheden. 

Opbouw behandeling

Tijdens het intakegesprek worden uw medische voorgeschiedenis, blessuregeschiedenis en persoonlijke sportieve doelen besproken en vastgelegd in een EPD*. Vervolgens zal de therapeut bepalen welke testen aansluiten op uw doelstellingen en worden de testen afgenomen in de testruimte en/of sportzaal. Na afloop van de testen zal de fysiotherapeut u adviseren over een trainingsschema en aanvullende oefeningen zodat u zo effectief mogelijk kunt trainen, met zo min mogelijk kans op een blessure.

Wij zijn door de zorgverzekeraars verplicht om uw gegevens vast te leggen in een elektronisch patiënten dossier. Uw gegevens worden met zorg en volgens de AVG verwerkt en zonder uw toestemming niet aan derden verstrekt. 

Vergoeding en verwijzing

Als u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling bij Van Sambeek fysiotherapie vergoed. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate van vergoeding hangt af van uw vorm van uw aanvullende verzekering. Wij kunnen u informeren over uw vergoeding. Neem voor specifieke informatie contact op met uw zorgverzekeraar, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor een behandeling van de meeste klachten heeft u bij Van Sambeek fysiotherapie geen verwijzing nodig. Dit wordt DTF genoemd, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Als u geopereerd bent, een chronische aandoening heeft die op de ‘chronische lijst fysiotherapie’ staat of als u een behandeling aan huis nodig heeft, dan stelt de zorgverzekeraar een verwijzing van uw arts of verwijzend specialist verplicht. U kunt met ons contact opnemen om meer informatie over de verwijzing te krijgen.

Samenwerking

We werken natuurlijk nauw samen met alle specialistische therapeuten binnen onze praktijk. Daarnaast maken we gebruik van alle sportfaciliteiten en zwembaden in de sportcentra (Health City, Fit Factory en BasicFit) waarin we gesitueerd zijn. In Oisterwijk werken we samen met sportpark Den Donk, waar FYSIO-ABC en hydrotherapie wordt gegeven. Daarnaast  zijn we samen met artsen en specialisten (orthopeden, sportartsen) in de ziekenhuizen uit de omgeving.

Wie staat er voor u klaar bij van Sambeek Fysiotherapie

“Samen gaan we meten en zorgen dat je (nog) beter scoort.”

Van Sambeek Fysiotherapie; Gewoon de beste zorg

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.