Afspraak maken?

(013) 528 34 46
fysio@fysiotherapievansambeek.nl
ma t/m vr: 8.30 t/m 17.00 uur

Parkinsonfysiotherapie

‘We helpen u om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Bij welke klachten

De best mogelijke zorg en kwaliteit van leven voor iedereen met de ziekte van Parkinson, of een atypisch parkinsonisme, dat is wat ons drijft. Door de mens met Parkinson centraal te stellen, samenwerking tussen verschillende zorgdisciplines te verbeteren en expertise van zorgverleners te vergroten, faciliteert ParkinsonNet een optimaal netwerk van Parkinson specialisten. Op deze manier draagt fysiotherapie van Sambeek bij aan een hoogwaardige kwaliteit van zorg. Hebt u last van trager worden van bewegingen, bevriezingsmomenten of startproblemen? Is het vooral stijfheid van de spieren? Ervaart u problemen met het evenwicht of valt u zelfs regelmatig? Dit zijn een aantal symptomen waar fysiotherapie bij kan helpen. Mocht tijdens de behandeling blijken dat wij u niet voldoende kunnen helpen kunnen we d.m.v. onze korte lijntjes direct een ergotherapeut, logopedist o.i.d. inschakelen.

Wat houdt de specialisatie in

Naast medicijnen kunnen paramedische disciplines zoals fysiotherapie, oefentherapie Cesar en Mensendieck, logopedie, ergotherapie en de Parkinson verpleegkundige een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven bij mensen met de ziekte van Parkinson.

Een ding is bewezen, bewegen is het aller belangrijkst wanneer u de ziekte van Parkinson heeft. Samen met u gaan we kijken op welke manier dit bij u past. Het kan zijn dat u alleen advies en sturing nodig hebt om zelfstandig te gaan bewegen. Het kan ook zijn dat u onder begeleiding van de therapeut regelmatig komt bewegen in onze oefenzaal.

Naast dit bewegen kunnen we veel voor u doen met tips, adviezen en soms aanleren van trucs om het bewegen te verbeteren.

Opbouw behandeling

Onze therapeut zal de eerste sessie tijdens een vraaggesprek, eventueel aangevuld met uw verwijzing en of beeldvormend onderzoek van uw arts of specialist uw fysieke ongemakken in kaart brengen en dit vastleggen in een EPD*. Bij de intake proberen we in beeld te brengen wat de grootste problemen zijn en waar u de meeste hinder van ondervindt . Vervolgens gaan we samen aan de slag om aan deze doelen te werken. Hoe de behandelingen er inhoudelijk uitzien is voor iedereen verschillend. De ene patiënt komt maar een aantal keer en gaat met adviezen en tips zelf aan de slag. De andere komt gedurende een langere periode wekelijks om samen met de therapeut te oefenen.

Wij zijn door de zorgverzekeraars verplicht om uw gegevens vast te leggen in een elektronisch patiënten dossier. Uw gegevens worden met zorg en volgens de AVG verwerkt en zonder uw toestemming niet aan derden verstrekt.

Vergoeding en verwijzing

Als u een verwijsbrief heeft van de neuroloog wordt de behandeling bij Van Sambeek fysiotherapie vergoed gedurende langere periode. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate van vergoeding hangt af van uw vorm van uw aanvullende verzekering. Wij kunnen u informeren over uw vergoeding. Neem voor specifieke informatie contact op met uw zorgverzekeraar, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor een behandeling van de meeste klachten heeft u bij Van Sambeek fysiotherapie geen verwijzing nodig. Dit wordt DTF genoemd, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Als u geopereerd bent, een chronische aandoening heeft die op de ‘chronische lijst fysiotherapie’ staat of als u een behandeling aan huis nodig heeft, dan stelt de zorgverzekeraar een verwijzing van uw arts of verwijzend specialist verplicht. U kunt met ons contact opnemen om meer informatie over de verwijzing te krijgen.

Samenwerking

We werken natuurlijk nauw samen met alle specialistische therapeuten binnen onze praktijk. Daarnaast maken we gebruik van alle sportfaciliteiten en zwembaden in de sportcentra (Health City, Fit Factory, BasicFit) waarin we gesitueerd zijn. In Oisterwijk werken we samen met sportpark Den Donk, waar FYSIO-ABC en hydrotherapie wordt gegeven. Daarnaast  zijn we aangesloten bij diverse netwerken, zoals ClaudicatioNET, Chronisch ZorgNET, ParkinsonNET, met Parkinson verpleegkundigen in het ETZ en het regionale Parkinsonnetwerk, OncoNET, OrigGENE , beroepsverenigingen en werken we samen met artsen, tandartsen en specialisten (orthopeden, gynaecologen, kaakchirurgen) in de ziekenhuizen uit de omgeving.

Wie staat er voor u klaar bij van Sambeek Fysiotherapie

“Samen gaan we ervoor om uw kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te maken.”

Van Sambeek Fysiotherapie; Gewoon de beste zorg

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.