Afspraak maken?

(013) 528 34 46
fysio@fysiotherapievansambeek.nl
ma t/m vr: 8.30 t/m 17.00 uur

Zwangerschapsgerelateerde post partum bekkenpijn

‘Bekkenpijn tijdens of na mijn zwangerschap.’

Bij welke klachten

Bekkenpijnklachten zijn een veelvoorkomend probleem tijdens en na de zwangerschap. Hierin wordt je vaak beperkt in je dagelijks leven en of werk. 

Deze pijnklachten kunnen zich centreren rond het schaambot, de SI-gewrichten, het heiligbeen, de stuit, de bil of uitstralend in het bovenbeen tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Hierdoor kunnen problemen ontstaan tijdens dagelijkse activiteiten zoals lopen, bukken, omdraaien in bed, traplopen, huishoudelijke taken en werken.  Bij deze pijnklachten staan onze bekkenfysiotherapeut Mareille Broeders – Boekhorst en fysiotherapeut Selina Doomen graag voor u klaar tijdens de zwangerschap, de kraamperiode en na de bevalling.

Wat houdt de specialisatie in

Hierbij richten wij ons op de preventieve en curatieve behandeling van de spieren van de buik, bekken en lage rug tijdens of na zwangerschap. Dit doen wij door middel van correctie van het bekken, oefeningen en tips en adviezen tijdens het dagelijks leven, zodat u optimaal kunt genieten van de zwangerschap en kraamtijd! 

Wij bieden ook een post partum consult rond  6 weken na de bevalling om het bekken, stuit, bekkenbodem en buikspieren te controleren zodat u optimaal mogelijk kan deelnemen aan sport en u dagelijks activiteiten weer zonder klachten kan oppakken. 

Opbouw behandeling

Onze therapeut zal de eerste sessie tijdens een vraaggesprek, eventueel aangevuld met uw verwijzing en of beeldvormend onderzoek van uw arts of specialist uw fysieke ongemakken in kaart brengen en dit vastleggen in een EPD*. Vervolgens zal tijdens een lichamelijk onderzoek een fysiotherapeutische diagnose gesteld worden. Indien geïndiceerd en als u dit op prijs stelt zal de therapeut tijdens de eerste sessie starten met behandelen. De therapeut zal dan na uw consult tijd vrij maken om uw onderzoeksgegevens verder te verwerken. De therapeut stelt samen met u doelen in een behandelplan op en zal een individueel behandeltraject met u starten. Als u wenst en het is geïndiceerd kunt u bij ons ook in kleine groepen een traject volgen. Als de doelen bereikt zijn of de behandeling wordt anderszins beëindigd zal de therapeut een afsluitend verslag naar uw huisarts sturen. 

Wij zijn door de zorgverzekeraars verplicht om uw gegevens vast te leggen in een elektronisch patiënten dossier. Uw gegevens worden met zorg en volgens de AVG verwerkt en zonder uw toestemming niet aan derden verstrekt. 

Vergoeding en verwijzing

Als u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling bij Van Sambeek fysiotherapie vergoed. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate van vergoeding hangt af van uw vorm van uw aanvullende verzekering. Wij kunnen u informeren over uw vergoeding. Neem voor specifieke informatie contact op met uw zorgverzekeraar, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor een behandeling van de meeste klachten heeft u bij Van Sambeek fysiotherapie geen verwijzing nodig. Dit wordt DTF genoemd, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Als u geopereerd bent, een chronische aandoening heeft die op de ‘chronische lijst fysiotherapie’ staat of als u een behandeling aan huis nodig heeft, dan stelt de zorgverzekeraar een verwijzing van uw arts of verwijzend specialist verplicht. U kunt met ons contact opnemen om meer informatie over de verwijzing te krijgen.

Samenwerking

We werken natuurlijk nauw samen met alle specialistische therapeuten binnen onze praktijk. Daarnaast maken we gebruik van alle sportfaciliteiten en zwembaden in de sportcentra (Health City, Fit Factory en BasicFit) waarin we gesitueerd zijn. In Oisterwijk werken we samen met sportpark Den Donk, waar FYSIO-ABC en hydrotherapie wordt gegeven. Daarnaast  zijn we aangesloten bij diverse netwerken, zoals ClaudicatioNET/Chronisch ZorgNET, ParkinsonNET, OncoNET, OrigGENE , beroepsverenigingen en werken we samen met artsen, verloskundigen, tandartsen en specialisten (orthopeden, gynaecologen, urologen, MDL artsen, chirurgen, kaakchirurgen) in de ziekenhuizen uit de omgeving.

Wie staat er voor u klaar bij van Sambeek Fysiotherapie

“Samen houden we u op de been, tijdens en/ of na de zwangerschap.”

Van Sambeek Fysiotherapie; Gewoon de beste zorg

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.