Afspraak maken?

(013) 528 34 46
fysio@fysiotherapievansambeek.nl
ma t/m vr: 8.30 t/m 17.00 uur

PNE (Percutaneous needle electrolysis)

“Hier komt nog een slogan te staan”

Voor welke klachten?

PNE heeft een hoge, aantoonbare effectiviteit bij acute en chronische klachten. Deze nieuwe onderzoeksvorm in de fysiotherapie lost verschillende klachten van uw patiënten op. PNE is onder meer in te zetten voor achillespeesklachten, kniepeesklachten (jumpers knee), hielspoor, fascia plantaris, zweepslag (tennisleg), schouderklachten als gevolg van pees- en of slijmbeursbeschadigingen, een tenniselleboog of een golferselleboog.

Wat houdt de specialisatie PNE in?

HPNE (Percutaneous Needle Electrolysis)is een innovatieve behandelmethode binnen fysiotherapiepraktijk van Sambeek voor korte en langdurige klachten aan pezen, spieren en gewrichten. Deze effectief bewezen therapie wordt al vele jaren toegepast in Spanje, zowel bij topsporters als bij recreatieve sporters. 

Opbouw van de behandeling

De behandeling start met het maken van een echo om zo een perfect inzicht te krijgen in het aangetaste gebied waar uw klacht uit voorkomt. Vervolgens brengt de fysiotherapeut onder echogeleiding een dunne naald in de aangedane structuur, waardoor precies de juiste locatie aangeprikt wordt.

Het naaldje is aangesloten op de Physio Invasia, hiermee wordt er 3×3 seconden een galvanisch stroompje toegediend. Hierdoor ontstaat er een elektrolytisch effect in het lichaam, wat leidt tot spier-, weefsel-, en zenuwherstel.

Het merendeel van de patienten is klachtenvrij na maximaal drie tot vier behandelingen met PNE. Naast deze behandeling zal er ook een oefenprogramma opgesteld worden, zodat het herstel optimaal is.

Tijdens het toedienen van het stroompje kunt u een wat brandende, diepe pijn ervaren. Bij de tweede en derde aanzet is dit in de meeste gevallen al minder.

Wat zijn de voordelen van PNE?

• Hoge aantoonbare effectiviteit bij acute en chronische klachten.
• Lokale behandeling direct op het aangetaste weefsel, waardoor gezond weefsel niet wordt aangetast.
• Behandeling onder echografische controle.
• Goed combineerbaar met oefentherapie.
• Efficient en snel (3×3 seconden).
• Kans op terugval is minimaalt

Vergoeding en verwijzing

Als u een verwijsbrief heeft van de neuroloog wordt de behandeling bij Van Sambeek fysiotherapie vergoed gedurende langere periode. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate van vergoeding hangt af van uw vorm van uw aanvullende verzekering. Wij kunnen u informeren over uw vergoeding. Neem voor specifieke informatie contact op met uw zorgverzekeraar, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor een behandeling van de meeste klachten heeft u bij Van Sambeek fysiotherapie geen verwijzing nodig. Dit wordt DTF genoemd, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Als u geopereerd bent, een chronische aandoening heeft die op de ‘chronische lijst fysiotherapie’ staat of als u een behandeling aan huis nodig heeft, dan stelt de zorgverzekeraar een verwijzing van uw arts of verwijzend specialist verplicht. U kunt met ons contact opnemen om meer informatie over de verwijzing te krijgen.

Samenwerking

WWe werken natuurlijk nauw samen met alle specialistische therapeuten binnen onze praktijk. Daarnaast maken we gebruik van alle sportfaciliteiten en zwembaden in de sportcentra (Health City, Fit Factory, BasicFit) waarin we gesitueerd zijn. In Oisterwijk werken we samen met sportpark Den Donk, waar FYSIO-ABC en hydrotherapie wordt gegeven. Daarnaast  zijn we aangesloten bij diverse netwerken, zoals ClaudicatioNET, ParkinsonNET, OncoNET, OrigGENEberoepsverenigingen en werken we samen met artsen, tandartsen en specialisten (orthopeden, gynaecologen, kaakchirurgen) in de ziekenhuizen uit de omgeving.

Wie staat er voor u klaar bij van Sambeek Fysiotherapie

Samen zorgen we ervoor dat u de dingen weer kunt doen, die u graag wilt doen.”

Van Sambeek Fysiotherapie: Gewoon de beste zorg

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.