Afspraak maken?

(013) 528 34 46
fysio@fysiotherapievansambeek.nl
ma t/m vr: 8.30 t/m 17.00 uur

Schouderrevalidatie

De schouder: een ingenieus maar complex gewricht.’

Voor welke klachten

Onder schouderklachten verstaan we in het algemeen: pijn van de schouder/bovenarm met of zonder bewegingsbeperking. Schouderklachten zijn legio en teveel om op te noemen, maar de meest bekende zijn problemen met de spieren, pezen, slijmbeurs en het schouderkapsel. Soms is er sprake van een ontsteking of een ophoping van kalk. Oorzaken van schouderklachten zijn: trauma, (langdurige)(over)belasting, ontsteking en de naweeën van een operatie.

Wat houdt de specialisatie in

Vanwege de complexiteit van het schoudergewricht is de behandeling ervan vaak een specialistische aangelegenheid. Door lidmaatschap van het Schoudernetwerk Noord Brabant, het volgen van expliciete cursussen en indien nodig het gebruik van echografie, kunnen wij deze specialistische kennis op pijl houden, steeds vernieuwen en gebruiken bij het juist diagnosticeren en succesvol behandelen van uw schouderklacht.

Vergoeding en verwijzing

Als u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling bij Van Sambeek fysiotherapie vergoed. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate van vergoeding hangt af van uw vorm van uw aanvullende verzekering. Wij kunnen u informeren over uw vergoeding. Neem voor specifieke informatie contact op met uw zorgverzekeraar, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor een behandeling van de meeste klachten heeft u bij Van Sambeek fysiotherapie geen verwijzing nodig. Dit wordt DTF genoemd, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Als u geopereerd bent, een chronische aandoening heeft die op de ‘chronische lijst fysiotherapie’ staat of als u een behandeling aan huis nodig heeft, dan stelt de zorgverzekeraar een verwijzing van uw arts of verwijzend specialist verplicht. U kunt met ons contact opnemen om meer informatie over de verwijzing te krijgen.

Samenwerking

We werken natuurlijk nauw samen met alle specialistische therapeuten binnen onze praktijk. Daarnaast maken we gebruik van alle sportfaciliteiten en zwembaden in de sportcentra (Health City, Fit Factory, BasicFit) waarin we gesitueerd zijn. In Oisterwijk werken we samen met sportpark Den Donk, waar FYSIO-ABC en hydrotherapie wordt gegeven. Daarnaast  zijn we aangesloten bij diverse netwerken, zoals ClaudicatioNET, Chronisch ZorgNET, ParkinsonNET, OncoNET, OrigGENE , beroepsverenigingen en werken we samen met artsen, tandartsen en specialisten (orthopeden, gynaecologen, kaakchirurgen) in de ziekenhuizen uit de omgeving.

Wie staat er voor u klaar bij van Sambeek Fysiotherapie

Samen werken we aan revalidatie van uw schouder. Hoe complex ook, samen komen we verder.”

Van Sambeek Fysiotherapie; Gewoon de beste zorg

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.