Afspraak maken?

(013) 528 34 46
fysio@fysiotherapievansambeek.nl
ma t/m vr: 8.30 t/m 17.00 uur

Medical taping

‘Met steun weer vrij kunnen bewegen.’

Voor welke klachten

Medical taping kan bij verschillende indicaties worden aangelegd. Over het algemeen wordt medical taping ingezet bij spier- of bandletsels. Daarnaast kan taping ook worden ingezet bij oedeemvorming en zelfs bij mensen met hooikoorts worden soms positieve effecten gezien door het inzetten van tape om de klachten te verminderen

Wat houdt de specialisatie in

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Opbouw behandeling

Onze therapeut zal de eerste sessie starten met een vraaggesprek om daar u fysieke klachten en uw beperkingen in het dagelijkse leven in kaart te brengen. Dit zullen we allemaal vastleggen in een EPD*. Naar aanleiding van dit eerste vraaggesprek wordt er lichamelijk onderzoek uitgevoerd. De bevindingen van het vraaggesprek en het lichamelijke onderzoeken zorgen samen met uw hulpvraag voor een behandelplan. 

Medical taping zou mogelijk hier een onderdeel van kunnen zijn. We zullen altijd eerst starten met een proeftape om te kijken of dit effect heeft op de klachten. De medical taping zal altijd worden gecombineerd met het geven van oefeningen, advies en evt een andere behandeling. 

Wij zijn door de zorgverzekeraars verplicht om uw gegevens vast te leggen in een elektronisch patiënten dossier. Uw gegevens worden met zorg en volgens de AVG verwerkt en zonder uw toestemming niet aan derden verstrekt.

Vergoeding en verwijzing

Als u aanvullend verzekerd bent wordt de behandeling bij Van Sambeek fysiotherapie vergoed. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De mate van vergoeding hangt af van uw vorm van uw aanvullende verzekering. Wij kunnen u informeren over uw vergoeding. Neem voor specifieke informatie contact op met uw zorgverzekeraar, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor een behandeling van de meeste klachten heeft u bij Van Sambeek fysiotherapie geen verwijzing nodig. Dit wordt DTF genoemd, wat staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Als u geopereerd bent, een chronische aandoening heeft die op de ‘chronische lijst fysiotherapie’ staat of als u een behandeling aan huis nodig heeft, dan stelt de zorgverzekeraar een verwijzing van uw arts of verwijzend specialist verplicht. U kunt met ons contact opnemen om meer informatie over de verwijzing te krijgen

Samenwerking

We werken natuurlijk nauw samen met alle specialistische therapeuten binnen onze praktijk. Daarnaast maken we gebruik van alle sportfaciliteiten en zwembaden in de sportcentra (Health City, Fit Factory, BasicFit) waarin we gesitueerd zijn. In Oisterwijk werken we samen met sportpark Den Donk, waar FYSIO-ABC en hydrotherapie wordt gegeven. Daarnaast  zijn we aangesloten bij diverse netwerken, zoals ClaudicatioNET, OncoNet en ParkinsonNET en  werken we samen met artsen, tandartsen en specialisten (longartsen, cardiologe, orthopeden, gynaecologen, kaakchirurgen) in de ziekenhuizen uit de omgeving.

Wie staat er voor u klaar bij van Sambeek Fysiotherapie

“Samen zorgen we ervoor dat u met steun weer vrij kunt sporten en/ of bewegen.”

Van Sambeek Fysiotherapie; Gewoon de beste zorg

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 5283446