Bel voor een afspraak:

Oisterwijk 013 528 34 46

Waalwijk 0416 74 00 01

Nuenen 040 741 00 08

Hydrotherapie; bewegen in het water

Hydrotherapie is een bewegingsvorm binnen onze praktijk die gegeven wordt in een verwarmd zwembad, zodat er onbelast en gewichtloos getraind kan worden. Deze vorm van bewegen is geschikt voor iedereen. Van mensen met terugkerende rugklachten tot mensen met orthopedische problemen, COPD en neurologische aandoeningen. De therapie kan zowel individueel als in groepsverband zijn en altijd onder begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. De temperatuur van het water is altijd rond de 31o Celsius. De deelnemers bewegen in het water met verschillende attributen zoals; ballen, foamgewichten, tubes. De fysiotherapeut maakt gebruik van bewegingsprotocollen, maar zal de therapie altijd afstemmen op de specifieke hulpvraag van ieder individu.

Samenwerking
Het zwembad is gesitueerd in de sauna van het Health City complex en is op het moment van de les gesloten voor saunagasten. Badkleding is vereist. Op deze locatie is er voldoende gelegenheid tot omkleden en gebruik te maken van sanitaire voorzieningen.

Vergoeding
Veelal zal de behandeling vergoed worden door de verzekeraar, dit is afhankelijk van het aanwezig zijn van een chronische machtiging of de vergoeding in de aanvullende verzekering.

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.