Bel voor een afspraak:

Oisterwijk 013 528 34 46

Waalwijk 0416 74 00 01

Nuenen 040 741 00 08

Topsportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut wordt steeds belangrijker binnen deze maatschappij. Preventief bezig zijn, is een must voor de (top)sporter. Als hij samenwerkt met sportfysiotherapeuten van fysiotherapiepraktijk van Sambeek Vorselaars weet hij goed waar wel en niet op te letten.  

Binnen onze fysiotherapiepraktijk van Sambeek Vorselaars werken vier (top)sportfysiotherapeuten (Inge Chantrel, Jan van Sambeek, Richard Bossink) waarvan Rob Bakermans momenteel bezig is met zijn master sportfysiotherapie. Onze praktijk begeleid ook verschillende sportteams, op verschillende niveau's. Deze geven allen aan profijt te hebben bij deze begeleiding. Binnen alle drie onze vestigingen in Oisterwijk, Waalwijk en Nuenen zijn sportfysiotherapeuten aanwezig, zodat er op een breed vlak begeleiding gegeven kan worden.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Onze sportfysiotherapeuten werken veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen, orthopeden, sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven. Dus, bent u amateursporter, of wilt u hogerop binnen uw sport, neem gerust contact met ons op. We zullen u helpen om uw doelen te bereiken!

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, neem contact met ons op: 013 528 34 46.